lördag 6 oktober 2012

Stackars dörrförsäljare

Sköna hem


Snart sätter jag upp en varningsskylt på vår dörr.
För att stackars dörrförsäljare ska kunna sätta sig i säkerhet.
 Främst gäller det larmförsäljare. Jag vet inte vad det är men dom väcker något i min annars så snälla man som gör att små horn växer ut i pannan. Oftast kommer försäljaren lagom tills barnen har gått och lagt sig vid 20-tiden på kvällen, sådär så att dom vaknar av dörrklockan. Efter att artigt hälsat så rabblar den inte ont anande försäljaren hela sitt mantra om hur bra deras produkt är. Vid det här laget har min man som är artigt fostrad lite stilla kommentera att vi inte är intresserade av något annat larm och att vi är nöjda med vi har.Och om nu försäljaren är lite uppmärksam så kan han se att det har börjat rycka lite i ena ögat på min man. Men vanligtvis brukar försäljaren nonchalera detta och istället leverera nästa försäljningskommentar enligt manualen, om att just deras larm är bäst på marknaden med den senaste larmprylen och inte vill vi missa detta erbjudande? Den kaxige försäljaren brukar säga detta uppfodrande och bestämt med ett leende på läpparna. Det är nu dom ska gå...snabbt... och säga tack för mig och ha en bra dag. 
Vilken del i ordet NEJ är det du inte förstår?!!! säger min man argt och det börjar så smått ryka om honom. Fortsätter dom nu att propsa på om bästa erbjudandet så brukar en utskällning komma och "vem är din chef" kommentar samt att de inte är välkomna in på vår tomt utan tillåtelse. Vid det här laget brukar de flesta förstå att de inte kommer att sälja något larm och drypa iväg för att slippa få en polisanmälan på sig. 
Förr hade man olika märken på grindstolpen inristat på om luffare var välkomna eller om det fanns ilsken hund på gården, funderar på om jag skulle rista in tecken till dörrförsäljare om ilsken man...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna några ord innan du går...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...