onsdag 14 november 2012

Fastrars mat



En bild säger som sagt mer än tusen ord. 

Det är nog därför jag har en passion för kokböcker. 
Vackra bilder med god mat. Jag tittar, suktar och längtar.
 Mycket handlar om känslan i boken, vad vill författaren förmedla med sin mat.


Här är en köttfärsås som inte går av för hackor. 
Det är taget ur boken "Mina fastrars mat" av Paolo Roberto. Blev direkt satt på favoritlistan av barnen. Paolo, den där boxaren, han kan det där med mat. Hela boken är värd att läsa då den inte bara är fylld med recept utan också om underbara historier om hans släkt i Napoli där fastrarna styr med järnhand.

Köttfärssås (recept taget från pasta al forno)
300 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 blekselleristjälkar, tunt skivade
2 morötter, skurna i små bitar
500 g krossade tomater
 2 dl rött vin
 10 basilikablad
½ dl olivolja
2 tsk salt
1 nypa socker

Värm upp oljan i en stor kastrull och bryn färs, lök, vitlök, selleri och morötter. Smula färsen med en gaffel. 
Tillsätt de krossade tomater, vin, basilika, salt och socker. Koka på svag värme i 30 minuter. Servera med pasta, riven parmesan och en grön sallad.
Hela receptet pasta al furno är värt att prova när tid finnes men detta är snabbvarianten mitt i veckan.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna några ord innan du går...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...