tisdag 5 november 2013

Kvistar av lärk
Tar in lite höst

Regn i flera dagar, så ruggigt och kallt det är nu. En förkylning har smugit sig på mig. Vill helst bara vira in mig i en filt. Molnen delade sig för en liten stund och solens ljuvliga värmen letade sig in genom fönstret. Bara att njuta av ljuset. Mannen min är ute och sätter upp ljusslingan i syrenen, lite ljus i novembermörkret. Den nya ljusslingan var visst tre gånger så lång som den gamla, det blir många varv...

Lärkträd

Lärkträdet har kvar sina barr men tappar dem kvick i värmen.
Knäckte olovandes men försiktigt två kvistar från ett träd på väg hem igår. För ett litet ögonblick fick doften av barrträd och kåda mig att tänka på jul. Stor och liten.

 På lovet i förra veckan tog vi en runda i skogen med barnen, vi grillade korv och pinnbröd.
 Så mycket godare allt smakar utomhus. Ett och annat träd låg knäckt, mycket grenar och annat som hade blåst ner i stormen. Det fanns därför gott om kottar och annat fint höstpynt att plocka med sig hem.

Nu får jag nog ta och röja upp lite här hemma, med tre barn blir det snabbt som om en storm har dragit fram inne också om man inte håller efter.3 kommentarer:

  1. Så mysigt med lite juldoft. Hoppas du snart mår bättre. Så fin vas! Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Så vackert med de gröna barren, men förstår att de inte sitter kvar så länge! Jag har några kvistar och de är helt barrlösa. Visst börjar man gå omkring med lite jul i tankarna och börjar känna av att det närmar sig advent!
    Hoppas förkylningen drar iväg fortare än kvickt!
    Kram M.E

    SvaraRadera

Lämna gärna några ord innan du går...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...