söndag 6 januari 2013

Nybakat



Godmorgon.
Nybakade bullar till frukost är helt ok...
Är så enkelt att sno ihop degen på kvällen innan och ställa hela plåten i kylen, färdiga för att gräddas på morgonen. Borde kanske göra det lite oftare.
Skön start på dagen att vakna till.
Hade ett bakryck igår. 
Blev förutom frukostbullar både chokladrutor och korintkakor igår kväll. 

Kalljästa frukostbullar

5 dl vatten
2 msk matolja
25 g jäst
2 tsk salt
1.3 liter mjöl
ev brödkryddor, solrosfrö, pumpafrö

  • Rör ut jästen i en bunke i fingervarmt vatten, häll i salt och olja. Häll i ev brödkryddor eller frön.
  • Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg, knåda den tills den släpper kanterna i bunken. Lite olika vad jag använder för mjöl, ofta blir det 2/3 delar vetemjöl och resten råg. Man kan prova sig fram. Tänk bara på att blanda i det grova mjölet först.
  •  Rulla bullarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper, blir ca 10 stycken. 
  • Mjöla bullarna lite ovanpå och täck med en handduk. Ställ i kylen över natten.
  • Nästa dag; sätt igång ugnen på 250 grader. Ta ut bullarna och låt dem stå framme medan ugnen blir varm. Pensla med kallt vatten och strö över vallmofrön. Gräddas i 250 grader i ca 10-15 min.
Ha en skön söndag.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna några ord innan du går...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...